Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Skyddsutrustning i kommunens verksamheter

Kommunens verksamheter hanterar flera utmaningar just nu och det finns konstaterade fall av sjukdomen covid-19. Här ger vi en aktuell bild av tillgången på skyddsmateriel i vår omsorg.

En person har plasthandske och håller i en liten flaska handdesinfektion

– Vi klarar försörjningen av materiel och ingen har saknat någon av den skyddsutrustning man ska ha. Precis som andra kommuner har så klart även vi ibland varit oroliga för att skyddsutrustning inte skulle komma att räcka till nästa leverans, säger Siw Lidestål, social- och äldredirektör.

Kommunen har bra kontroll på behoven av skyddsutrustning. Vi har gjort och gör löpande beställningar av det som behövs. Leveranser beräknas också att ske enligt avtal. Även våra egna verksamheter som har arbetsträning tillverkar just nu skyddsvisir. Handsprit har tagits fram på Fredrika Bremergymnasiet och allt detta används i verksamheterna. Vi samverkar löpande med interna och externa samarbetspartners för att hantera situationen.

Det dagsaktuella läget avseende skyddsutrustning återfinns här

– Våra chefer gör fortlöpande prioriteringar i verksamheten – på samma sätt som de alltid gör fast nu går det mycket fortare. Det går fort för att det måste gå fort för att vi snabbt ska hinna förebygga smittspridning, säger Siw Lidestål.

Kommunen följer behoven av skyddsutrustning noga och har en god beredskap för att minska smittspridningen.

– Tillsammans hjälps vi åt och tar oss igenom det utmanande läge vi nu befinner oss i. Hjälp oss att förhindra ryktesspridning, var källkritisk och dela inte osäker information, avslutar Siw Lidestål.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020