Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kommer din tonåring att fira valborg?

Valborgsfirandet i Haninge kommer att se annorlunda ut i år. Haninge kommun samordnar inte något valborgsfirande på grund av Folkhälsomyndighetens restriktioner kring folksamlingar. Vi som jobbar med ungdomar vet dock att många unga ändå kommer passa på att fira att våren är här. Vi vet också att det är när de vuxna ”gjort kväll” som ungdomarna brukar börja sitt firande.

Foto: Mostphotos

Att du som är förälder är viktig råder det ingen tvekan om. I undersökningar har man sett att tonåringar bryr sig om vad föräldrar säger, även om det inte alltid verkar så i stunden. Ett konsekvent nej till tobak, alkohol och droger från föräldrar har visat sig vara en gräns som tonåringar inte bara förväntar sig, utan även drar sig för att passera.

Vi vill därför uppmana dig att ta reda på vad ditt barn ska göra och vem eller vilka ditt barn ska umgås med. Prata med andra föräldrar om tider när barnen ska vara hemma. Det är också viktigt att du berättar vad du tycker är okej eller inte kring alkohol och droger.

Tycker du att det är svårt? Läs fakta och råd om alkohol, droger och tonåringar på www.iq.se och www.cannabishjalpen.se

Valborgskvällen i Haninge

Under kvällen torsdagen den 30 april samarbetar kommunens förebyggarteam, fältassistenter, fritidsledare samt våra föreningsdrivna nattvandringar med polisen. Vi kommer att besöka platser där många ungdomar brukar träffas, exempelvis grillplatser vid sjöar och bad, idrottsplatser, skolgårdar och förskolegårdar.

Fritidsgårdarna

Kommunens fritidsgårdar planerar inga extra aktiviteter under valborg men är öppna som vanligt.
Fritidsgårdarnas öppettider

Nattvandring

Information om den föreningsdrivna nattvandringen

Kontakt under kvällen

Om du behöver hjälp eller råd kring ditt barn eller vill lämna tips under kvällen är du välkommen att ringa:

  • Förebyggarteamet 073-941 30 75 (samordnar kvällens insats)

  • Fältassistenterna 076-117 46 60

  • Polisen 114 14 eller 112
  • Socialjouren 020-70 80 03

Vi önskar er en trevlig valborgshelg!

Hälsningar från oss som jobbar med det drog- och brottsförebyggande arbetet i samverkan mellan Haninge kommun, Polisen, stiftelsen nattvandring.nu och civilsamhället

Senast uppdaterad: 23 juli 2020