Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kartläggning av hemlöshet i Haninge kommun

Under vecka 45-46 kommer socialförvaltningen och äldreförvaltningen att genomföra en kartläggning av personer som befinner sig i hemlöshet. Kartläggningen görs som en del av den i socialnämnden beslutade hemlöshetsplanen, för att få en tydligare bild av hemlöshetssituationen bland de personer som socialförvaltningen och äldreförvaltningen kommer i kontakt med.

Hand med en penna Foto: Mostphotos

Kartläggningen är ett komplement till Socialstyrelsens kartläggningar, som genomförts vart sjätte år med start 1993, senast 2017, och en möjlighet för förvaltningarna att följa utvecklingen inom området mer regelbundet.

Frågorna i kartläggningen ska bland annat ge svar på hur många av de individer som förvaltningarna kommer i kontakt med som befinner sig i någon form av hemlöshet, hur dessa personer bor, om man har insatser från fler än en avdelning, hur länge man befunnit sig i hemlöshet, faktorer som bidragit till hemlösheten, eventuellt behov av stöd, inkomstkälla och beviljade insatser.

Hemlöshetsfrågan är komplex och det finns behov av att ha en god kännedom om de individer som befinner sig i hemlöshet för att kunna utveckla insatser och använda våra totala resurser på effektivast sätt.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020