Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Inbjudan till att ansöka om medel ur tillgänglighetsmiljonen 2019

Har du en idé om hur din verksamhet kan underlätta för personer med funktionsnedsättning? Nu finns det möjlighet att ansöka om medel för det.

En hög med sedlar på ett bord Foto: Mostphotos

Syftet med insatsen ska vara förbättrad och ökad tillgänglighet. Den kan vara fysisk men även tillgänglig information och delaktighet räknas. Det kan vara hjälpmedel, arbetsmetoder, projekt, utbildning mm. Gärna nyskapande och kreativt!

Om du har en idé - prata med din chef. Ansökan ska vara inne senast 20 september men var ute i god tid då ansökan också ska passera förvaltningschef.

Så här ansöker du

Kommunstyrelsen bjuder in Haninge kommuns förvaltningar och bolag att ansöka om medel ur tillgänglighetsmiljonen. Genomfört projekt ska bidra till att FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och kommunens tillgänglighets-vägledning Lätt och Rätt för Alla följs.

Stöd kan sökas för projekt som syftar till att främja ett tillgängligt samhälle och en tillgänglig livsstil. Samt för projekt inom till exempel fysisk tillgänglighet, tillgänglig fritid, utbildningsinsatser, tillgänglig information och delaktighet.

Följande gäller för att ansökningen ska beviljas:

  • Projektet ska leda till en förbättrad tillgänglighet och delaktighet för invånare i Haninge kommun.
  • Projektet ska beröra många personer
  • Projektet ska ha stor effekt för varje enskild person
  • Projektet kan vara både en punktinsats och/eller en långsiktig insats.

Projektet kan också:

  • Leda till ökad kunskap om tillgänglighet för anställda i kommunens verksamheter och/eller invånare i kommunen.
  • Vara nyskapande och kreativt.

Ansök senast 20 september

Ansökan ska lämnas in senast den 20 september 2019 med bifogat ansökningsformulär till tillganglighetsmiljonen@haninge.se

Behöver du hjälp?

Kommunens tillgänglighetsstrateg är behjälplig för bollande av idéer och stöd, men ansökan skrivs av sökande förvaltning/bolag.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020