Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Färgstarka former i gångtunneln till pendeltåget

Spana in södra nedgången till Handens pendeltågsstation mot Rudan för en uppiggande färgupplevelse i höstmörkret. Här pågår ommålningen av ytterligare en gångtunnel för att öka trivseln i Handen.

Längs väggarna i gången syns sedan tidigare konstverket "En dans på rosor" av konstnären Valeria Montti Colque. Konstverket har nu givit färg och form åt en helt ny takmålning. Bildernas mönster sprider sig som en enorm färgstark palett i tunnelns tak. Det är konstnärer från Graffitiförmedlingen som genomfört målningen i samarbete med Valeria Montti Colque. Målningen i tunneln beräknas vara helt klar i mitten på november och inkludera även entrén och fönsterpartier.

Konstverket "En dans på rosor" av Valeria Montti Colque uppfördes 2014, i samarbete med ungdomar från Haninge. Tv-spel, samiska trummor, 90-tal, spelkulor, legobitar och folkloristiska symboler samsas sida vid sida i denna samtida gobeläng.
Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för arbetet med kommunens offentliga konst.

Om offentlig konst i Haninge kommun

Senast uppdaterad: 23 juli 2020