Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Barnrättscentrum blir Barnahus

Haninge Barnrättscentrum är en plats där barn som blivit utsatta för brott, våld eller övergrepp i nära relation kan få stöd och hjälp.

En illustration med fyra glada barn som håller varandra i hand

Sedan öppnandet 2009 har man byggt upp verksamheten och etablerat samarbeten med polis, åklagare, barnläkare och barn- och ungdomspsykiatri. Sedan en tid finns Stödcentrum för unga brottsutsatta, som också erbjuder krisstöd för barn och unga, i samma lokaler och man samarbetar på ett sätt som väckt intresse hos flera andra kommuner.

Begreppet Barnahus har etablerats som en term för den här typen av verksamheter, såväl i Sverige som utomlands, så för att göra det tydligare vad man sysslar med byter Barnrättscentrum nu namn till Barnahus Haninge.

Barnahus Haninge tar emot drabbade barn och unga i barnanpassade lokaler och alla som träffar barnen är speciellt utbildade för målgruppen. 

Läs mer om Barnahus Haninge

Senast uppdaterad: 23 juli 2020