Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Internationella kvinnodagen - Hur jämställda är vi...?

I veckan firas den internationella kvinnodagen – en dag som instiftades redan 1910. Men hur långt har vi kommit? Om vi jämför medianinkomster tjänar kvinnor bosatta i Haninge 5 000 kronor mindre per månad än de manliga Haningeborna.

Här kan du se lite statistik kring hur jämställda vi är i Haninge

I Haninge uppmärksammar vi Internationella kvinnodagen lite extra denna vecka och här är ett urval av de evenemang du kan besöka:

Fira internationella kvinnodagen med Lakeside 

Tisdag 8 mars 17.00–22.00
Fira internationella kvinnodagen med Lakeside
Filmvisning, tröjtryck, pyssel, bakning och fika. Lakeside är till för dig mellan 16 och 25 år som vill skapa eller bara vara. Inom alla verksamheter på Lakeside finns kunniga coacher som kan hjälpa dig med det du behöver för att komma på vad det är du tycker om att göra eller förverkliga en idé.

Jordbro kultur- och föreningshus
Arrangör: Ungdomshuset Lakeside.


Soppa&surr med Mamsell Fredrika 

Torsdag 10 mars 18.00–21.00 
Soppa&surr med Mamsell Fredrika - den svenska kvinnorörelsens portalgestalt

Ur Selma Lagerlöfs "Osynliga länkar". Högläsning av Gunnel Stenqvist, ordförande i Årstasällskapet för Fredrika Bremer-studier. Dagens soppa (55 kr) serveras. Kvällens värd är Gunnar Borg. För mer information se Facebook: Soppa&surr.

Haninge kulturhus, foajé
Arrangör: Haninge kulturhus ambassadörer och Haninge kultur i samarbete med Årstasällskapet för Fredrika Bremer-studier.


Cilla Naumann om boken "Bära barnet hem" 

Fredag 11 mars 13.00 
Författarbesök på lunchen – Cilla Naumann
Cilla Naumann är aktuell med den uppmärksammade romanen "Bära barnet hem". I boken reser berättaren till andra sidan jorden för att hennes son, Adam, ska få träffa sin biologiska mor. Förberedelserna är förknippade med stor oro. Var kommer han att höra hemma nu? Samtidigt är berättarens egen mamma långsamt på väg in i en glömska där tiden är i oordning och det är oklart vem som är mor till vem. Bära barnet hem är nominerad till Sveriges radios romanpris. Naumann debuterade 1995 med boken "Vattenhjärta" och har två gånger blivit nominerad till Augustpriset för romanen "Kulor i hjärtat" (2009) och "Springa med åror" (2012). Fri entré.
Haninge kulturhus
Arrangörer: Haninge kultur och ABF Södertörn.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020