Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Invigning av Haninges nya yrkesgymnasium på Fredrika Bremergymnasiet

Statsminister Stefan Löfven och gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström invigde det nya yrkesgymnasiet med tal och bandklippning.

Kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S) och skolans rektor Robert Aspfors höll också tal till publiken där en stor del var ungdomar. Populärt inslag var också uppträdanden av Panetoz, flera av dem f d elever på gymnasieskolan och soulartisten Samson for President. Ett nytt konstverk på den nya skolgården invigdes med tal av Mehmet Coksûrer (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Därefter var det en konstvisning för intresserade.

I och med öppningen samlas gymnasieutbildningarna på Dalarövägen 64. Från att tidigare ha varit två skolor, Fredrika och Fredrik, får nu de teoretiska och yrkestekniska utbildningarna en samlad profil. Namnet Fredrika Bremergymnasiet blir gemensamt, men även rent fysiskt förs skolorna närmare varandra – genom en inglasad gångbro som förbinder byggnaderna. Fredrika byter nu namn till norra byggnaden och Fredrik blir södra byggnaden.

Det nya yrkesgymnasiet inrymmer 10 300 kvadratmeter med verkstäder, skolsalar, grupprum, matsal, kök och café.

Bilder från invigningen

Information om byggnaden

Senast uppdaterad: 23 juli 2020