Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vinnare av utmärkelsen Årets seniorinsats 2022

Priset på 15 000 kr delades i år ut till vinnaren Kerstin Söderström under Seniorfestivalen den 19 maj av Martin Strömvall (KD) äldrenämndens ordförande.

En kvinna och en man poserar med en stor prischeck Vinnaren av Årets seniorinsats Kerstin Söderström mottog 15 000 kronor för sina insatser. Foto: Thomas Hultgren

Motivering

Tack vare ett stort engagemang för litteratur och läsning samt ett brett lokalt kontaktnät, inkl. aktiv kommunikation i privata sociala mediekanaler, har Kerstin bidragit till att seniorer, och många distansarbetande invånare på Muskö, fått tillgång till litteratur under pandemin.

Sedan april 2021 finns Kerstin på plats på Muskögården en dag i månaden. Hon öppnar dörren till - inte enbart Haninge biblioteks tillfälliga utlåningsstation - utan även till en värld fylld av berättelser och levnadsöden som rymmer både kärlek, dramatik, tragedier och humor. En blandning av fantasi och fakta, som varit extra värdefull för invånare vars geografiska rörlighet och sociala kontakter begränsats av restriktionerna.

Kerstins ideella insats har gjort skillnad för enskilda invånare och en ofrivillig isolering har tillfälligtvis lindrats. Muskös seniorer har fått ett mycket uppskattat avbrott i pandemivardagen. De har fått byta några ord med Kerstin, givetvis på fysiskt avstånd enligt myndigheternas rekommendationer, och samtidigt fått med sig sällskap hem i form av en uppsjö litterära gestalter.

Senast uppdaterad: 20 maj 2022