Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Priser och utmärkelser

Haninge kommun delar årligen ut Haninge arkitekturpris, Kulturstipendium, Miljöpriset, Tillgänglighetspriset och utmärkelsen Årets seniorinsats. Priserna tilldelas personer, föreningar eller företag som gjort särskilda insatser inom respektive områden.

En bukett med tulpaner Foto: Mostphotos

Haninge arkitekturpris

Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och är utsedd till en av åtta regionala stadskärnor i länet. Vi bygger en ny stadskärna, en ny företagspark och en mängd nya bostäder. Genom Haninge arkitekturpris vill vi skapa engagemang och intresse för kommande byggnadsprojekt, samt uppmärksamma god arkitektur i Haninge.

Läs mer om Haninge arkitekturpris

Haninge kommuns kulturstipendium

Kulturstipendiet syftar till att stimulera kommunens kulturella liv och uppmuntra och stödja kulturellt verksamma personer i kommunen.

Läs mer om kulturstipendiumet

Miljöpriset

Priset är till för föreningar, företag, skolor och enskilda personer som har gjort viktiga insatser för vår miljö.

Läs mer om Miljöpriset

Årets seniorinsats

Med utmärkelsen årets seniorinsats vill Haninge kommun uppmuntra till insatser som bidrar till mervärde för seniorer i Haninge.

Läs mer om Årets seniorinsats

Årets unga företagare och Årets eldsjäl

Under Företagardagarna delar kommunen ut pris till Årets unga företagare och Årets eldsjäl bland företagare i Haninge. 

Läs mer om priserna

Senast uppdaterad: 2 november 2023