Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Årets pristagare 2019

Prisutdelning skedde i samband med Näringslivets dag i februari 2019. Stort grattis till alla vinnare!

Årets företagare 

Turbinen fastigheter AB 

- Familjen Engström 

Foto: Per Mikaelsson

Juryns motivering:

Turbinen är ett familjeägt Haningebaserat fastighetsföretag som byggt, ägt och förvaltat fastigheter ända sedan början av 1980-talet. Företagarna har i stort sett sedan start, varit verksamma i Haninge kommun, sett till att Haningebor har fått kostnadseffektiva boenden och har tillfört kommunen många arbetstillfällen. Familjen har, som Företagare, varit en förebild i såväl utvecklingen av samhället som deltagit i lokalsamhällets fortlevnad. De har genom åren byggt förskolor, skolor, hyresrättslägenheter, bostadsrättslägenheter, radhus, villor och flerbostadshus samt Vård och äldreboenden. Företaget har uppvisat god lönsamhet och visat sig vara långsiktigt stabilt.
Entreprenörskapet ligger verkligen i familjen. Grundarna Mikael och Kajsa har själva vuxit upp i familjer med egna företag, något som sedan överförts till barnen Trotte och Hampus som nu har ledande roller i dagens Turbinen.

Årets eldsjäl 

Allt inom Smide & Rostfritt

- Johan och Ulla Ledin

Foto: Per Mikaelsson

Juryns motivering:

Vinnaren har under flera år samarbetat med arbetsmarknadsenheten och Ungdomsteamet, genom att erbjuda studiebesök och praktik som lett till anställningar för kommunens arbetssökanden.
Företaget har genom ett positivt, strukturerat och genomtänkt arbetssätt – gett målgruppen chansen att lära sig ett yrke som kräver tålamod, säkerhet och noggrannhet.

 

Årets nyföretagare

Caradonna Trädgårdsdesign

- Helena Gustafsson

Foto: Per Mikaelsson

Juryns motivering

Årets Nyföretagare har förverkligat sin dröm att
starta och driva sitt eget företag inom trädgårdsdesign.
Företaget Caradonna Trädgårdsdesign gör det möjligt för både privatpersoner och företag att skapa en unikt utformad trädgård med fokus på att vara både lättskött och vacker.
Med hållbara lokala produkter skapas en utomhusmiljö
som andas harmoni och skönhet.
På ett förträffligt sätt har hon skapat ett hållbart företag som kommer att generera många kunder framöver.
Hon har siktet inställt på att inom fem år vara en framgångsrik företagare, gärna tillsammans med andra och hon kommer då också att vara
en god förebild för nya företagare.
Med hög kompetens, ett professionellt förhållande till sin verksamhet och sina kunder kommer hon att lyckas i sitt företagande.

 

Årets unga företagare 

UCME UF

Från Riksäpplets gymnasium - Kajsa Jonasson, Emily Lamb, Hannah Boularbah och Linn Westringer.

Foto: Haninge kommun

Juryns motivering

Årets unga företagare har på ett kreativt sätt utvecklat en befintlig produkt för att passa det skandinaviska vädret. Företaget har med sin produkt hittat lösningar på flera olika behov och kombinerat dessa på ett estetiskt tilltalande sätt.

Juryn ser stor potential för detta för detta UF företag och möjligheterna med deras produkt.

Årets företagare

Årets företagare

Årets Företagare har delats ut i drygt 20 år på lokal och regional nivå. Sedan 2007 koras även Årets Företagare i Sverige. Utmärkelsen ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam, och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. I Haninge sker prisutdelning under Näringslivets dag den 7 februari 2020.

Årets företagare

Årets Företagare är Företagarnas mest prestigefyllda pris. Priset delas ut för att synliggöra entreprenörer som, genom sitt engagemang och sin företagsamhet, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer.

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Dessa priser delas också ut under Näringslivets dag:

  • Årets Eldsjäl delas ut till ett företag som genom socialt ansvarstagande gör värdefulla insatser på arbetsmarknaden. Exempel kan vara att företaget erbjuder anställningar, praktikplatser, studiebesök eller andra aktiviteter som kan hjälpa arbetssökande Haningebor. Tidigare pristagare är CocaCola Enterprises Sverige AB som vann 2014 och Biltema Haninge som blev Årets Eldsjäl 2015. Priset delas ut av Enheten förarbetsmarknad, Haninge kommun.
  • Årets Nyföretagare delas ut till en verksamhet som på kort tid åstadkommit iögonfallande resultat. 2014 togs utmärkelsen hem av Petra Sundqvist och Jessica Nyström från Morsans förlag AB hem, som ger ut tidningen Skolfamiljen. Priset är instiftat av NyföretagarCentrum Nynäshamn-Haninge.
  • Årets UF-företag (ung företagsamhet)
    Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Ung Företagsamhets utbildning UF-företagande erbjuder gymnasieungdomar en möjlighet att driva ett eget företag i utbildningssyfte, under ledning av UF-lärare, under ett läsår som en del av sina gymnasiestudier. Prisutdelare: SEB Haninge

Senast uppdaterad: 7 februari 2024