Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Årets pristagare 2018

Under Näringslivets dag den 16 februari 2018 delades flera priser ut till företagare i kommunen. Här presenterar vi vinnarna i de olika kategorierna. Stort grattis till alla vinnare!

Årets företagare 

Najadens Gym- och Motion - Renato D’amore, Salvatore Pisano, Michael Palm

 

Årets eldsjäl 

Klaes Jansson - Tobias Ahlström och Aleksei Grigorjev 

 

Juryns motivering:

Vinnaren har under flera år samarbetat med arbetsmarknadsenheten och Ungdomsteamet, genom att erbjuda studiebesök och praktik som lett till anställningar för kommunens arbetssökanden.
Företaget har genom ett positivt, strukturerat och genomtänkt arbetssätt – gett målgruppen chansen att lära sig ett yrke som kräver tålamod, säkerhet och noggrannhet.

 

Årets nyföretagare

Hardhat - Fredrik Sandebert 

Foto: Per Mikaelsson

 

Juryns motivering:

Att sätta samman delar och spegla sin samtid genom nya kommunikationsmetoder – resulterade i en produkt, och IT-hjälpmedel för byggbranschen.

Genom envishet, erfarenhet och kunskap, lyhörd för kundens behov - har denna kloka entreprenör lyckats formge digitala, moderna och användarvänliga redskap för att minska risken och öka tydligheten med ett långsiktigt projektverktyg med unika funktioner.

Det kan vara t.ex. att snickaren kan stämpla in –ut, ha koll på ritningar och andra webbaserade projektverktyg för ett lyckat byggprojekt.

 

Årets unga företagare 

Connect UF - Christoffer Moreira Boman, Aras Tofek, Jonatan Kesete och Rickard Nilsson

Juryns motivering:

Årets unga företagare har använt modern teknik för att skapa en tjänst som kan få andra företag att växa.
Genom att skapa en ny tjänst på marknaden kan företaget fylla ett behov hos mindre, nyetablerade företag att nå ut med sina produkter och tjänster på en bredare marknad.

Juryn ser stor potential i affärsidéen och önskar dessa unga företagare stort lycka till i framtiden.

Årets företagare

Årets Företagare är Företagarnas mest prestigefyllda pris. Priset delas ut för att synliggöra entreprenörer som, genom sitt engagemang och sin företagsamhet, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer.

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Dessa priser delas också ut under Näringslivets dag:

  • Årets Eldsjäl delas ut till ett företag som genom socialt ansvarstagande gör värdefulla insatser på arbetsmarknaden. Exempel kan vara att företaget erbjuder anställningar, praktikplatser, studiebesök eller andra aktiviteter som kan hjälpa arbetssökande Haningebor. Tidigare pristagare är CocaCola Enterprises Sverige AB som vann 2014 och Biltema Haninge som blev Årets Eldsjäl 2015. Priset delas ut av Enheten förarbetsmarknad, Haninge kommun.
  • Årets Nyföretagare delas ut till en verksamhet som på kort tid åstadkommit iögonfallande resultat. 2014 togs utmärkelsen hem av Petra Sundqvist och Jessica Nyström från Morsans förlag AB hem, som ger ut tidningen Skolfamiljen. Priset är instiftat av NyföretagarCentrum Nynäshamn-Haninge.
  • Årets UF-företag (ung företagsamhet)
    Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Ung Företagsamhets utbildning UF-företagande erbjuder gymnasieungdomar en möjlighet att driva ett eget företag i utbildningssyfte, under ledning av UF-lärare, under ett läsår som en del av sina gymnasiestudier. Prisutdelare: SEB Haninge

Senast uppdaterad: 9 februari 2024