Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Årets Företagare 2017

Under årets gala på Näringslivets dag den 17 februari presenterades utmärkelserna för Årets Företagare. Här presenterar vi vinnarna för de olika kategorierna från Näringslivets dag 2017. Stort grattis till alla vinnare.

Årets Unga Företagare

Lit It - Carmen Lundhall, Ellen Nilsson och Linnéa Löwgren

Juryns motivering:

En skalbar produkt som låter hållbarhetsperspektivet genomsyra verksamheten, såväl miljömässigt som ekonomiskt. Med ett välformulerat budskap och strategisk marknadsföring av produkten har ni möjlighet att gå långt!

Foto: Fredrik Hjerling

Foto: Fredrik Hjerling

Årets Unga Företagare delas ut av Haninge kommun till det företag som, inom ramen för Ungföretagsamhet, visat på förståels för vad som krävs för att driva och utveckla ett företag. Företaget har genom olika moment visa vad de lärt sig om hur produkt, prissättning, marknad och organisation hänger ihop och tillsammans skapar lönsamhet.


Årets Eldsjäl

Södra Maltfabriken - Niklas Hjelm och Magnus Mårdberg

Juryns motivering:

Södra Maltfabriken är ett föredöme som arbetsgivare i sitt sätt att ta hand om människor.

De visar att det går att kombinera höga krav med tålamod och samtidigt skapa möjligheter för både individ och företag.

Att se varje individ som en tillgång och utnyttja var och ens kompetens är en självklarhet hos denna arbetsgivare.

Foto: Fredrik Hjerling

Hållbarhetspriset Årets eldsjäl - delas ut till ett företag som genom ett socialt ansvarstagande gjort en värdefull insats för arbetssökande Haningebor eller på annat sätt varit en inspiration genom sitt sociala hållbarhetsarbete i kommunen.

Priset delas ut på näringslivets dag av enheten för arbetsmarknad, Haninge kommun.


Årets Nyföretagare

Axelro AB - Rosita Larsson och Michael Axelsson

Juryns motivering:

Att utifrån ett vardagsnära problem i familjen pröva något nytt och inse att detta är något fler kan behöva – det är vad dessa personer gjorde. I sjukskrivning och problem med att inte kunna sköta sitt arbete fann de en kraft som gjorde att de inte ville ge upp utan kunna arbeta utan värk. Att då av en slump hitta det som gjorde det möjligt är som en saga.

De inser vikten av att synas i olika sammanhang och med kraft och på ett imponerande sätt har de fått ut sina produkter på marknaden.

Med stor entusiasm, glädje och professionalitet är de ett gott föredöme som nyblivna företagare.

Foto: Fredrik Hjerling

 


Årets Företagare

Vendelsö ridskola - Anna och Daniel Boström

Juryns motivering:

Med ett brinnande engagemang för Haninges unga och hästintresserade arbetar Anna Bodström på Vendelsö Ridskola ihärdigt med att utveckla såväl sin egen häst- och besöksnäring som andras i kommunen. Vendelsö Ridskola både initierar och deltar i samarbete med andra företagare och föreningar vilket berikar många parter. Med kreativa och praktiska lösningar för Haninges hästintresserade utvecklar Anna sitt företagande och skapar stort värde för andra i sin omgivning. På en företagarmarknad, där föreningar och privata företag inte alltid ges samma möjligheter, visar Vendelsö Ridskola prov på kreativitet, innovation och god samarbetsvilja.

Foto: Fredrik Hjerling

 

Årets Företagare är Företagarnas mest prestigefyllda pris. Priset delas ut för att synliggöra entreprenörer som, genom sitt engagemang och sin företagsamhet, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer.

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Senast uppdaterad: 11 januari 2024