Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Årets Företagare 2016

Under kvällens gala på Näringslivets dag presenteras vem eller vilka som får utmärkelsen Årets Företagare. Här presenterar vi vinnarna för de olika kategorierna från Näringslivets dag 2016.

Årets Eldsjäl: ICA MAXI Stormarknad Haninge

Prisutdelare: Haninge kommun

Juryns motivering

"Företaget har på ett konkret och genomarbetat sätt öppnat upp för samhällets olika målgrupper för inträde på arbetsmarknaden. Man har också visat att social hållbarhet är en del av ett vinnande affärskoncept, vilket kännetecknar ett modernt sätt att driva företag idag."

Foto: Fredrik Hjerling


Årets Nyföretagare: Apponwall AB, Paulina Kolm

Prisutdelare: Nyföretagarcentrum

Juryns motivering

"Med kraft, och på ett imponerade sätt, har de utvecklat en vardagsnära och praktisk produkt till en uppgraderad och uppdaterad version utifrån den utveckling som hela tiden pågår och insikten om vad som behövs i våra hem.

De inser vikten av att synas i olika sammanhang och att samarbeta med andra företag för att nå framgång. De ägnar sin lediga tid åt att demonstrera sin utvecklade version av denna gamla uppfinning och har nu fått minst en kund inom en stor kedja i landet. De innehar sen stor entusiasm, glädje och professionalitet och är ett gott föredöme som nyblivna företagare."

Foto: Fredrik Hjerling


Årets Företagare: Carmi verkstad AB, Hannu Jussila & Heikki Jussila

Juryns motivering

"Aktiebolaget Carmi Verkstad har funnits inom Haninge under ett många år och bolaget har anor från 1940-talet. Har på en säregen marknad skapat sig ett nationellt, såväl som, internationellt namn och har producerat flera 1 000 specialanpassade bärningsfordon. Dessa har levererats till ett 40-tal länder däribland; USA, Indien, Malaysia, England, Thailand och Kenya. Carmi ägs och drivs av bröderna Heikki och Hannu och de har bidragit till att sätta Haninge på kartan med sina kundanpassade, driftsäkra och robusta bärningsfordon."

Foto: Fredrik Hjerling


 Årets UF-företag: Surprising Pot

Foto: Fredrik Hjerling

Foto: Fredrik Hjerling

Årets företagare

Årets Företagare är Företagarnas mest prestigefyllda pris. Priset delas ut för att synliggöra entreprenörer som, genom sitt engagemang och sin företagsamhet, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer.

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Senast uppdaterad: 28 februari 2024