Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Stöd för dig som vill utveckla ditt företag

Vet du vad energin används till på ditt företag och hur stora energikostnaderna är? Genom att göra en enkel och översiktlig energiöversyn eller en mer genomgående energikartläggning kan ni ofta identifiera flera kostnadseffektiva åtgärder som kan spara energi.

Miljöledning, en introduktion för små och medelstora företag

Vad är fördelarna? Hur kommer jag igång? Vilka är de viktiga delarna? Hur får jag in det i den löpande verksamheten?

För att minska belastning på klimat och miljö kan företag arbeta med miljöledning. Att ha ett strukturerat miljöledningsarbete är också ett bra sätt att möta krav från kunder och önskemål från anställda. Samtidigt blir det ordning och reda och kan leda till verksamhetsutveckling och minskade risker.

Energikontoret Storsthlm bjuder in till en webbinarieserie om tre på temat miljöledning. Vi vänder oss till dig som vill lära dig om miljöledning från grunden. Föreläsare är Annika Johansson från Miljöstegen, som har arbetat med utbildning inom miljöledning i många år.

Webbinarium 1: 26 januari 2022 kl 9-10. Vad är poängen med att införa ledningssystem – Varför?

Webbinarium 2: 2 februari 2022 kl 9-10. Hur kan vi arbeta rent praktisk – Vad ska vi prioritera?

Webbinarium 3: 9 februari 2022 kl 9-10. Hur kan vi arbeta rent praktiskt – strategier, policy, mål och handlingsprogram?

Målgrupp: Små och medelstora företag som är nyfikna på miljöledningsarbete

Mer information och anmälan: Miljöledning, en introduktion för små och medelstora företag

Frågor: Mia Simm, Energikontoret Storsthlm 

073-917 94 22

Arrangör: Energikontoret Storsthlm inom projektet Omställning Sthlm tillsammans med Almi.Energirådgivningens företagsinformation vänder sig till företag med mindre än 250 anställda. I första hand ger vi råd per telefon, men i de flesta kommuner kan vi även erbjuda ett energirådgivningsbesök. Vid ett sådant besök går vi igenom er energianvändning på ett övergripande plan och letar efter enkla och kostnadseffektiva åtgärder för att minska er energianvändning. 

Här kan du läsa mer om vilket stöd du som företagare kan få

 

Senast uppdaterad: 3 april 2023