Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ungdomsjobb

Under 2023 och 2024 erbjuder Haninge kommun ungdomar i kommunen som har svårt att hitta ett arbete på egen hand att prova på ett jobb inom någon av våra verksamheter under några månader.

En ung man står vid en bokhylla och ställer in böcker från en vagn Foto: Mostphotos

Erbjudandet riktar sig mot ungdomar som är 17-29 år och bosatta i Haninge kommun. Det är i första hand riktat till dig som kan ha svårt att hitta jobb på egen hand. 

Ungdomsjobb är ett arbete under en begränsad tid. Hur länge du har möjlighet att jobba beror på när du söker och vilken arbetsplats du matchas med. Arbetsplatserna kan även ha olika perioder.

Så här ansöker du

Du mailar din intresseanmälan med CV till ungdomsjobb@haninge.se. Därefter blir du kontaktad via mail och inbjuden till ett första möte. Om du blir utvald får du därefter gå en kortare utbildning med efterföljande arbetsträning/praktik inför anställningen.

Processen:

  • Du skickar din ansökan
  • Du blir kallad på intervju
  • Du genomgår en kortare utbildning innehållandes bland annat praktik
  • Efter avslutad praktik kan du bli erbjuden en anställning
  • Du arbetar under en period inom kommunens verksamheter

Om du tackar ja till den erbjudna platsen förväntas du jobba under hela den period du erbjuds, minst fyra månader. 

Vilka jobb kan jag få?

Du kommer att arbeta inom någon av kommunens verksamheter. Du kan till exempel erbjudas ett ungdomsjobb inom vård och omsorg, vaktmästeri, kök, städ, parkarbete, kultur- och fritid, förskola och skola eller administration.

Utgångspunkten är att anställningen är heltid. Det kan dock anpassas efter dina förutsättningar om du frågar oss. Din lön beror på din ålder och antalet timmar du arbetar.

Vad sker efter min anställning?

När din anställning börjar närma sig sitt slut kommer vi att försöka hjälpa dig vidare mot arbete eller studier. Du får även referenser av oss som du kan använda när du söker ditt nästa jobb.  

Kontakt

Senast uppdaterad: 19 december 2023