Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Inventering med rökning och färgning

Haninge kommun utför inventering med syftet att hitta källor till tillskottsvatten som belastar ledningsnätet.

Uppdatering 231213
Arbetet med ledningsinventering på Muskö kommer att fortsätta även på andra sidan årsskiftet. Enligt tidigare information skulle ledningsinventeringen pågå till och med vecka 52, det förlängs till att även innefatta vecka två och tre.


Med start vecka 42 kommer Svapipe AB att genomföra ledningsinventering med rök och färg i delar av Västerhaninge, Jordbro samt Muskö - enligt kartorna ovan. Syftet med inventeringen är att hitta källor till tillskottsvatten som belastar ledningsnätet.

Under arbetet kommer fastigheter beträdas av Svapipes personal. Eftersom arbetet utförs utomhus behöver fastighetsägarna inte vara hemma vid tillfället. För att på snabbaste sätt undersöka anslutningarna använder man rök. Röken tillförs i ledningsnätet utanför husen och tränger sedan upp genom stuprör, brunnar m. m. Röken är helt ofarlig och benämns som ”teaterrök”. Skulle den komma in i en fastighet är den lätt att vädra ut. Ledningsanslutningarna undersöks även med färgat vatten.

Har du frågor kan du kontakta Haninge kommuns VA-avdelning.

Eller 
Svapipe AB
Linus West: 0733-69 36 07
Tommy Pettersson: 0733-69 36 11

Karta Västerhaninge
Karta Jordbro
Karta Muskö

Senast uppdaterad: 13 december 2023