Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Stadsodla på parkmark

Odling är en populär hobby, och många längtar efter att få så och skörda egna blommor och grönsaker. Stadsodling har blivit allt mer populärt de senaste åren, och det är en trend som vi på park och natur gillar. Odling på parkmark skapar både möten mellan människor och bidrar till större biologisk mångfald. Därför lånar vi ut stadsodlingspaket till våra kommuninvånare.

Vattenkanna. Foto: Marcus Lundstedt/Bildarkivet Vattenkanna. Foto: Marcus Lundstedt/Bildarkivet Foto: Marcus Lundstedt/Bildarkivet

Vad är ett odlingspaket

Med ett odlingspaket kan du odla även om du saknar trädgård. Vi på Park och Teknik vill ge alla odlingssugna chansen att stadsodla på vår parkmark.

Vi har 10 stycken stadsodlingspaket som vi lånar ut till dig som vill odla på parkmark. Paketet består av en eller två odlingslådor och jordsäckar att fylla lådorna med. Din odling sköter du helt själv och du ordnar själv med frön, plantor, redskap och allt arbete. Skörden tillhör dig, men platsen där lådorna står fortsätter vara tillgänglig för alla.

Så här går det till

Om du är intresserad av att låna ett stadsodlingspaket så fyller du i anmälningsformuläret här nedan. Vi kontaktar dig för att komma överens om en bra plats för dina odlingslådor och tecknar ett avtal om tillfällig odling. Odlingslådorna och jorden hämtar du hos oss på Anläggarvägen i Handen.

I upplåtelseavtalet, som du hittar i grå ruta, finns mer detaljerad information.

Observera att fält med * är obligatoriska att fylla i.

Stadsodlingspaket

Korrekt ifyllt
Korrekt ifyllt
Korrekt ifyllt
Korrekt ifyllt
Godkänna uppgifter
Korrekt ifyllt

Alla fält med * (stjärna) är obligatoriska och måste fyllas i för att ditt meddelande ska skickas iväg. Du har gjort rätt när du dirigeras om till en Tack-sida efter att du skickat iväg ditt meddelande.

Så behandlar vi dina personuppgifter

Det är Stadsbyggnadsförvaltningen i Haninge kommun som samlar in och behandlar de personuppgifter du skickar in med detta formulär. Insamlingen görs i syfte att låna ut stadsodlingspaket till odlingsintresserade. Vi behandlar dina personuppgifter med stöd av det samtycke du godkänner.

Dina personuppgifter sparas i 1 (ett år) eller efter att ärendet avslutats. Kommunen säkerställer att dina personuppgifter hanteras enligt gällande lagstiftning.

Dina rättigheter avseende personuppgifter

Om dina personuppgifter är felaktigt kan du begära rättelse hos Kommunen. Du har rätt att få ett personuppgiftsutdrag över de personuppgifter om dig som kommunen behandlar.

Om du har lämnat samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter har du rätt att ta tillbaka samtycket.

information om behandling av personuppgifter

Information om hur Haninge kommun arbetar med personuppgifter och GDPR

Har du frågor kring vad som gäller kring hanteringen av dina personuppgifter kan du vända dig till vårt dataskyddsombud.

Haninge kommuns dataskyddsombud
08-606 70 00
dataskyddsombud@haninge.se

Om du inte är nöjd med vår behandling kan du vända dig till Integritetsskyddsmyndigheten.

Integritetsskyddsmyndigheten
08-657 61 00
imy@imy.se

Senast uppdaterad: 19 juli 2023