Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Min insats – gemensam kampanj för att rekrytera familjehem

Haninge kommun söker hela tiden efter nya vuxna, par och familjer som kan öppna upp sina hem för barn som behöver stöd. Just nu pågår en nationell kampanj med samma syfte, där Socialstyrelsen lyfter behovet av kontaktpersoner, familjehem, jourhem och personer till andra viktiga uppdrag.

Bild på en ung man i rastaflätor blir omkramad av en lite kortare vuxen kvinna Har du tid för kramar? Gör en insats för ett barn som behöver stöd. Foto: Jochum Klenell för Socialstyrelsen

Det finns barn och unga som inte kan bo hemma eller behöver stöd. De är i behov av en vuxen utöver sina föräldrar – någon som kan finnas där ibland, ofta eller hela tiden. Kanske har du sett Socialstyrelsens filmer och blivit nyfiken på vilka uppdrag som finns? Kanske har du tidigare funderat på vad du kan göra för barn som behöver stöd?

Om du vill göra en insats finns det flera olika sätt att engagera sig. Familjehem, jourhem och kontaktperson är några av de viktiga uppdrag som finns. Haninge kommun söker hela tiden efter nya vuxna som är villiga att öppna sina hem eller dela med sig av sin tid för ett barn som behöver stöd.

Informationsträff 23 maj

I maj anordnar Haninge kommun en digital informationsträff för dig som vill veta mer om dessa viktiga uppdrag. Här kan du ställa frågor till oss som jobbar med rekryteringen och som stöttar familjer i uppdragen.

Tid: 23 maj, klockan 16.45–18.00

Plats: Digitalt möte via Teams

Anmäl dig till informationsträffen via mejl till familjehem@haninge.se. Vi skickar en kallelse med länk dagen före träffen.

Mer om hur du kan göra en insats

Läs mer om de viktiga uppdragen, och hur du kan göra en insats för ett barn eller en ungdom som behöver stöd.

För dig som vill hjälpa andra

Senast uppdaterad: 8 maj 2024