Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Bilfria veckan bjöd på cykelservice i skolan

Nu är den årliga Bilfria veckan över för denna gång. Medverkande skolor har under veckan genomfört lektioner om hälsa och klimatpåverkan samt jobbat konkret med matematik, statistik och diagram kopplat till gång och cykel.

Cykelreparatör Latif Bazzine och två barn servar en cykel. Eleverna på Nakterhusskolan servar sina cyklar med hjälp av cykelreparatören Latif Bazzine. Foto: Henrik Engebretzen

Inom Idrott och hälsa har eleverna lärt sig om rörelsens påverkan av kropp och knopp. De har haft trafikkunskap och ritat kartor över gång- och cykelvägar, skrivit berättelser och händelser kopplat till gång- och cykelvägar samt även muntligt berättat om upplevelser i trafikmiljön.

De har också fått prova på rörelsefrämjande aktiviteter på skolgården och följt olika UR-serier som handlar om hälsa och rörelse. Skolornas personal har under hela veckan hjälpt till att uppmuntra vårdnadshavare att lämna bilen hemma.

Populär cykelservice vid skolorna

Eleverna fick också besök av cykelservice, direkt på skolgården, som hjälpte till att kolla bromsar, olja kedjor och se till att växlarna var justerade.

Bilfria veckan

Senast uppdaterad: 7 juni 2024