Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nytt Allemansrättsspår i Rudan

Idag på Svenska friluftsdagen inviger kommunen det nya Allemansrättsspåret - en tipspromenad som ska fungera som ett roligt sätt att lära sig mer om allemansrätten. Se Nicole Forslund (L), ordförande i idrotts-, kultur- och fritidsnämnden, inviga spåret digitalt i videospelaren.

Det nya Allemansrättsspåret börjar vid spårcentralen i Rudans friluftsområde. Vid den nykonstruerade portalen där spåret startar kan du plocka upp ett svarspapper och penna för att kunna genomföra tipspromenaden. Längs med spåret finns sedan 10 roliga och knepiga frågor uppsatta på skyltar att svara på. Efter en promenad på 400 meter avslutas tipspromenaden vid Nedre Rudasjön. Där kan du kolla på facit och lämna tillbaka din penna. Svarskortet behåller du själv eller slänger i närmaste papperskorg.

Tipspromenaden är baserat på material från Naturvårdsverkets koncept ”Det är lätt att göra allemansrätt”. Välkommen ned till Rudan för att njuta av naturen och lära dig mer! 

Läs mer om spåret och allt annat roligt som händer på Rudan

Senast uppdaterad: 29 april 2024