Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

4 träningstips i Haninge

Gillar du att gymma i utegym, promenera eller åka skridskor? I Haninge finns många möjligheter till träning. Här hittar du fyra tips på träning som kan du kan göra när det passar dig.

Bild på utegymmet vid Rudan. Utegymmet vid Rudans friluftsområde Foto: Santina Hägglund

Gymma i våra utegym

I Haninge kommun finns tio utegym med olika typer av redskap. Du kan testa streetworkout med din kroppsvikt som tyngd på utegymmet i Svartbäcken,  prova det generösa utegymmet i trä vid Rudan eller stålgymmet vid Hermanstorp där du kan justera motståndet så att det passar dig.

Läs mer om utegymmen i Haninge

Promenera eller spring, ditt val!

Frisk luft, vacker natur och motion, en kombination som är svår att överträffa. I Haninge finns flera vackra tillgänglighetsanpassade promenadstråk. Promenera Maxislingan runt Nedre Rudansjön där du aldrig är långt ifrån vattnet eller barnvangsslingan i Tyresta nationalpark. Om du gillar att vandra så finns också flera vandringsleder och motionsspår. 

Läs mer om promenadstråken i Haninge kommun

Läs mer om spår och leder i Haninge kommun

Intervallträning i backe

Intervallträning i backar kan göras året om. Vid snöigt väder är detta något som passar både stora och små. Ta med en pulka och rusa upp för backen och pusta ut och njut av återhämtningen medan du susar ner.  

Här hittar du tips på pulkabackar i Haninge

Glid fram på isen

Ta fram skridskorna och besök någon av Haninges ishallar. Det är gratis att åka då hallarna är öppna för så kallad allmänhetens åkning. Vid minusgrader under en längre period i sträck finns också naturisbanor att åka på vid Torvalla IP och Hanveden IP.

Här kan du läsa mer om skridskoåkning i Haninge

Vill du ha fler tips? 

Här kan du läsa mer om friluftsliv och motion i Haninge. 

Här kan du läsa mer om Haninges rika föreningsliv och hitta en förening som sysslar med ditt intresse. 

Senast uppdaterad: 15 mars 2023