Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Polisen tar tacksamt emot tips

Sedan julhelgen 2022 har Stockholms län haft ett antal stora grova våldsbrott och polisen ser en eskalering av våldsnivån. Med gemensamma krafter finns det möjlighet att göra skillnad.

Polisens avspärrningstejp Foto: Mostphotos.com

Polisen har under lång tid sett att personerna som både begår brott och utsätts för brott är mycket unga, mellan 15-20 år. Detta är en oroande utveckling. Det gemensamma trygghetsskapande arbetet som finns mellan myndigheter och kommuner är en förutsättning för att förhindra och förebygga brott.

De här unga människorna kan ena dagen vara brottsoffer, nästa dag kan de vara förövare. Rekryteringen sker i tidig ålder - unga ombeds göra mindre tjänster som därefter eskalerar till grövre brott. Därefter förekommer tvång, utpressning och hot om personen inte vill delta.

Tipsa polisen om du ser något avvikande eller har övrig information.

Tipsa här via polisens webbplats

Tipsa via telefonnummer 114 14. Prioriterade ärenden, exempelvis tips, kommer fram till polisen med rimliga kötider per telefon.

Här kan du läsa mer om kommunens trygghetsarbete

Senast uppdaterad: 16 februari 2023