Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu börjar utbyggnaden av Dalarö avloppsreningsverk

Nu börjar vi arbetet med utbyggnaden av Dalarö avloppsreningsverk. När projektet är klart 2025 kommer Dalaröborna att ha tillgång till mer än dubbelt så stor avloppsreningskapacitet som idag. Dessutom tillkommer nya smarta, säkra och mer miljövänliga lösningar med utbyggnationen.

Utbyggnaden av avloppsreningsverket möjliggör en fortsatt expansion av Haninge kommun.

– Utbyggnaden ger möjlighet till att fler, både nya och befintliga, permanentbostäder och fritidshus på Dalarö kommer kunna ansluta sig till kommunalt vatten och avlopp. Dessutom får vi med det nya reningsverket en effektivare reningsprocess av avloppsvattnet än vad vi har idag. Huvudbyggnaden kommer också att byggas så att den ska passa in i den omkringliggande miljön på ett så bra sätt som möjligt, säger Kristian Hakala, projektägare, Dalarö och Fors ARV.

Dalarö avloppsreningsverk är beläget på Dalarö, nordost om Dalarö kanals mynning i Vadviken. Sedan 1980-talet har reningsverket använts för rening av avloppsvatten från Dalarö tätort. Reningsverket tar även emot vatten från delar av Smådalarö och Schweizerdalen. Nu har avloppsreningsverket nått sin maxkapacitet och behöver byggas ut för att fler ska kunna ansluta sig till kommunalt vatten och avlopp på Dalarö.

Mer information 

Utbyggnaden av avloppsreningsverket startar vecka 32 och pågår fram till hösten 2025.

Du hittar mer information och en tidplan för de olika etapperna i projektet på projektsidan

Senast uppdaterad: 4 september 2023