Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu har gångbron vid den södra entrén till Rudan lyfts bort

I helgen lyftes den trasiga gångbron vid södra entrén till Rudan bort. Bit för bit lyftes bron bort från platsen med hjälp av en lyftkran. En ny bro som kan ersätta den gamla är färdigprojekterad och kommer tidigast att vara på plats under 2023.

I samråd med Trafikverket fattade Haninge kommun i början av 2022 beslut om att riva gångbron från Örnens väg vid södra entrén till Rudan.

- Under sommaren har vi förberett för brons borttagning genom att skapa en provisorisk grusväg att använda både vid nedmontering av den gamla bron samt montering av den nya bron. Vi har också pålat i marken för att kunna ställa upp den kran som nu användes vid nedmontering av den gamla bron, säger tf teknikchef Magnus Heimvik.

En ny bro är färdigprojekterad och kommer att monteras på samma plats där den gamla bron stod. Den nya bron kommer tidigast att vara på plats under 2023. Tills dess rekommenderar vi alternativa vägar.

Mer information om gångbron över Rudan

Senast uppdaterad: 19 september 2022