Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Lokala konstnärer ställer ut i Haninge konsthall

Nu är det dags för Haningesalongen på Haninge kulturhus. Här har du möjlighet att uppleva konst skapad av 37 konstnärer med anknytning till Haninge.

Gul och blå illustration med ordet Haningesalongen. Foto: Ilja Karilampi

Haningesalongen är en jurybedömd utställning där både amatörer och yrkesverksamma konstnärer är välkomna att skicka in bidrag. I år inkom 53 bidrag varav 37 valdes ut till utställningen. På Haningesalongen visas en variation av konstformer upp, bland annat målningar, skulpturer och textilkonst. Alla konstverk är skapade av konstnärer med anknytning till Haninge. Utställningen öppnar den 3 december och pågår fram till 15 januari 2023.

Vernissage och invigning

Lördagen den 3 december öppnas Haningesalongen med vernissage mellan klockan 12:00-16:00. Invigningen sker samma dag klockan 13:00 av ordförande i Kultur och demokratinämnden Marina Seinegård (C) samt Sarah Guarino Werner, intendent på Haninge konsthall.

I samband med invigningen delas två stipendium ut till konstnärerna Britt-Marie Lundin och Evelina Börjesson som utsetts av juryn till mottager av stipendiet ”Juryns val” för sina respektive textilkonstverk. Klockan 14:00 kan du som är på plats lyssna på ett samtal med Sarah Guarino Werner och de båda stipendiaterna.

Läs mer om Haningesalongens program och öppettider här

Senast uppdaterad: 30 november 2022