Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Silviahemscertifiering till kommunens dagverksamheter med demensinriktning

Haninge kommuns dagverksamheter tog idag emot en Silviahemscertifiering som innebär att all personal på våra demensinriktade enheter har vidareutbildats för att på bästa sätt kunna ta hand om gäster med demenssjukdom.

En grupp av människor står på en scen och håller upp diplom och blommor Medarbetarna på dagverksamheterna firar certifieringen på scen tillsammans med en representant från Silviahemmet.

Kommunens tre dagverksamheter med demensinriktning – Gnistan, Hörnet och Hagagårdens dagverksamhet – inledde i höstas Stiftelsen Silviahemmets utbildning för certifiering. Idag fick de totalt 17 medarbetarna på verksamheterna ta emot diplom och blommor som ett tecken på väl genomförd utbildning. 

- Silviahemmets utbildning har bidragit till både kompetens- och kvalitetshöjning av dagverksamheterna och har ökat samsynen i kommunens demensomsorg, säger Tuija Blomgren, gruppchef på dagverksamheterna.   

Målet med arbetet mot certifiering har varit att införliva ett helhetsperspektiv i vården och omsorgen om demenssjuka och att stimulera till fortsatt kompetensutveckling och regelbunden reflektion hos alla medarbetare.

- Den här satsningen är oerhört viktig för att stärka demensvården så att personer med demens ska få ett ännu bättre stöd. Jag är glad och stolt över att vi nu har silviahemscertifierat dagverksamheten. Nu är vårt fokus att inom närtid certifiera alla särskilda boenden och hemtjänstenheter, säger Martin Strömvall (KD), ordförande i äldrenämnden.

Certifieringen firades med diplomutdelning och tårta i samlingssalen på Hagagården.  

Mer information

Senast uppdaterad: 16 december 2022