Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Snart dags för skolval för förskoleklass och årskurs 7

Snart är det dags för skolval för alla som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 och som bor i Haninge kommun. Den 1 februari öppnar skolvalet, men innan dess kan du läsa på och hitta mer information om valet och de olika skolorna. I och med rådande pandemi kan skolorna tyvärr inte bjuda in till Öppet hus, istället välkomnar några av skolorna till digitala öppna hus.

Ung pojke i röd tröja ser in i kameran där han befinner sig på en fotbollsplan i Brandbergen. Skolval i Haninge kommun Foto: Johan Gustafsson, G40 Studio.

Du hittar information om skolorna och deras digitala öppna hus på skolornas hemsidor, mer om det hittar du på våra sidor om skolval.

Skolvalet öppnar den 1 februari och stänger den 21 februari.

Här hittar du mer information om själva skolvalet och hur du går till väga. Där kan du även jämföra skolor och göra ditt skolval när det är dags. Skolvalet för 2022/2023 öppnar den 1 februari och stänger den 21 februari.

Behöver du information på ett annat språk finns det information längst ner på sidan på english (engelska), العربية (arabiska), suomi (finska), polskie (polska), pусский (ryska), soomaali (somaliska), español (spanska) och türk (turkiska). 

Är du ny i Sverige?
Skicka ett mail till nyanland@haninge.se eller ring: Ring 08-606 81 78. Barnet behöver inte ha ett fullständigt personnummer för att få börja skolan i Haninge kommun. Tolk är med på möten. Här kan du läsa mer: https://www.haninge.se/forskola-och-skola/ny-i-sverige

Senast uppdaterad: 24 januari 2022