Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Stort söktryck på Fredrika Bremergymnasiet

Inför höstens terminsstart har 620 elever i årskurs 9 valt Fredrika Bremergymnasiet i första hand. Det är en ökning av förstahandssökande med 20 procentenheter jämfört med samma period förra året.

Foto: Kenneth Hellman

Bland de sökande lockar särskilt nya profiler inom Kriminologi och Eget företagande på samhällsprogrammet och ekonomiprogrammet samt IT-säkerhet på Teknikprogrammet.

- Vårt programutbud med 16 nya profiler till hösten är attraktivt för både elever och arbetsgivare och det har lett till fler sökande. Vi är stolta och glada över att så många vill gå på vår skola. Nu håller vi som bäst på att planera inför andra sökomgången i maj, med aktiviteter som öppet hus, och vi hoppas så klart på ännu fler sökanden, säger rektor Stellan Andersson.

Utöver Kriminologi och Eget företagande ingår profiler som Kreativ teknikutveckling, Butikskommunikation och Rättspsykiatri i det nya programutbudet.

Gymnasievalets andra sökomgång inför läsåret 2022/2023 slutar den 17 maj. Under denna omgång har elever möjlighet att göra omval.

Om gymnasievalet

Om Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet är en av landets största och modernaste gymnasieskolor med cirka 2 000 elever. Den har Stockholms bredaste utbildningsutbud och är både en branschrekommenderad skola med yrkesutbildningar i toppklass och en akademisk skola med fem studieförberedande program.

Fredrika Bremergymnasiet

Senast uppdaterad: 8 mars 2022