Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Minnen av protest och kamp behandlas i nytt performance-verk i Haninge konsthall

På lördag den 12 februari tar den nya utställningen av Paloma Madrid, För att veta vart du ska, behöver du veta var du kommer ifrån, plats i Haninge konsthall. Under utställningsperioden kommer ett performance-verk att utföras dagligen måndag-lördag i konsthallen.

En maskerad kvinna håller stenar i händerna Foto: Elisa Torres

Tillsammans med dansaren Ninoska Benavides från Chile har koreografen Paloma Madrid genom proteströrelsernas kroppsspråk utforskat dansens politiska möjligheter och läkande kraft.

I projektet 8 positioner – en rörelsevokabulär bearbetar Paloma och Ninoska erfarenheter av Chiles politiska historia – exil, proteströrelsernas motstånd, diktatur och kolonialism, samt minnet av alla utdöda språk, alla bortglömda modersmål. Deras individuella och personliga erfarenheter har förenats i dansen. De åtta rörelsepositionerna kan göras om och om igen och upprepas i nästintill oändliga kombinationer. Positionerna skapar ett språk bortom språket. Ett språk för läkning och bearbetning, ett språk för att minnas och för att utöva motstånd.

Performance-verket framförs av Paloma Madrid och Ninoska Benavides samt av Shaya Khalil, Daniel Staaf, Sarai Alvarez Rivero och ungdomar från Haninge kulturhus verksamhet för unga över 16 år. Det är gratis att ta del av performanceverket. 

Läs mer om utställningen och se performance-verkets tider här. 

Senast uppdaterad: 11 februari 2022