Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge kommun utreder ett rekreationsstråk – från Handen till Vega

Haninge kommun har som ambition att utveckla ett attraktivt och levande rekreationsstråk. Här ska Haningebor och besökare kunna strosa omkring eller cykla längs med Handens många kultur- och aktivitetsmiljöer.

Den geografiska sträckningen av Kulturstråket är inte fastställd. Bilden är ett förslag på sträckning och målpunkter. Den geografiska sträckningen av Kulturstråket är inte fastställd. Bilden är ett förslag på sträckning och målpunkter.

Arbetet med att utreda förutsättningarna för Kulturstråket pågår för fullt. Ambitionen är att stråket ska sträcka sig från Rudans grönområden, genom Handen och upp till nya stadsdelen Vega. Med stråket önskar kommunen öppna upp för nya upplevelser och en möjlighet till återhämtning och ny energi i det urbana och naturnära Haninge. Det blir en chans för både besökare och Haningebor att lära känna mer av Haninges historia och rika utbud av kultur och aktiviteter.

Här kan du läsa mer om utredningen för Kulturstråket

Senast uppdaterad: 3 februari 2022