Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Demenscertifiering till kommunens vård- och omsorgsboenden

Haninge kommuns vård- och omsorgsboenden Vallagården och Ros-Anders gård tog igår emot en Silviahemscertifiering som innebär att all personal har vidareutbildats för att på bästa sätt kunna ta hand om boende med demenssjukdom.

Personal på boendena inledde tidigare i år Stiftelsen Silviahemmets utbildning för certifiering. Idag fick de totalt 73 medarbetarna på verksamheterna ta emot diplom som ett tecken på väl genomförd utbildning. 

- Silviahemmets utbildning bidrar till höjd kompetens i personalgrupperna och ökar samsynen i kommunens demensomsorg i takt med att fler verksamheter blir certifierade, säger Anneli Lindberg, demenssjuksköterska i Haninge kommun.

Certifieringen av de två boendena är steg två i kommunens certifieringsarbete, sedan tidigare är tre av Haninges dagverksamheter också utbildade i Silviahemmets metoder. Fler verksamheter inom kommunen planerar att certifieras framöver.  

Målet med Silviahemscertifiering är att få ett helhetsperspektiv i kommunens arbete kring vård, omsorg och bemötande för personer med kognitiv sjukdom samt att stimulera till fortsatt kompetensutveckling och regelbunden reflektion hos alla medarbetare.

Senast uppdaterad: 15 februari 2024