Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge representerade Sverige i europeiskt skolutvecklingsprojekt

Hur ska skolan kunna möta vår tids utmaningar i matte, teknik, biologi, fysik och kemi? Det europeiska projektet ATS STEM, där Haninge ingår som Sveriges representant, har försökt besvara frågan genom att bland annat undersöka digitaliseringens möjligheter. Redan nu i höst kan grundskolan börja dra nytta av projektets resultat.

Tre elever jobbar tillsammans på en laptop Foto: Mostphotos

I linje med utbildningsförvaltningens ambition att verka för en innovativ skola har Haninge deltagit i ATS STEM. Det har varit ett stort och ambitiöst projekt där sju grundskolor i Haninge deltagit tillsammans med över 100 skolor från andra europeiska länder. I Haninges grundskolor kommer resultaten från och med nu i höst att användas till att stödja kvaliteten i undervisningen.

- Efter att ha pågått sedan 2019 avslutades projektet med en konferens i maj i år. Men det är egentligen nu det hela börjar. Nu kommer projektets resultat börja användas i Haninges grundskolor, både på en mer övergripande nivå och i klassrummen, säger Eva Hartell forskningsledare i Haninge.

Läs mer om projektet ATS STEM.

Senast uppdaterad: 14 september 2022