Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu startar arbetet med utvecklingen av Lillgårdens lekplats

Arbetet med att utveckla lekplatsen börjar i den norra delen av lekplatsen. Här förbättrar vi skateytan och anlägger en asfaltsyta för bollsport och spontanidrott. På vintern kommer ytan kunna spolas och användas till skridskoåkning. Vi bygger ett utegym i anslutning mot skogen och skapar nya sittplatser med grillmöjligheter. Även småbarnsleken i den södra delen av lekplatsen förbättras och uppdateras. Hela lekplatsen beräknas vara klar till vintern 2022.

Lillgårdens lekplats i Tungelsta Lillgårdens lekplats i Tungelsta Foto: Tomas Södergren

Optimering av platsens funktioner

För att optimera platsens funktion och för att olika aktiviteter inte ska störa varandra hålls de mer fartfyllda aktiviteterna på den norra sidan av lekplatsen och de mer lugna småbarnsaktiviteterna på den södra sidan. På den norra sidan delas ytan för skate respektive bollsport och spontanidrott upp genom att lägga dessa på varsin sida om sittplatserna som binder ihop hela platsen till en levande helhet.

Målet är att skapa en plats som fungerar för många olika aktiviteter och åldersgrupper året om.

Skiss över planerna för Lillgårdens lekplatsSkiss över planerna för Lillgårdens lekplatsFoto: Haninge kommun

Utveckling av lekplatsen sker utifrån konceptdialogen Nyfiken Lek

Under hösten 2021 genomfördes en medborgardialog både på plats på lekplatsen och även digital via haninge.se enligt vår konceptdialog Nyfiken Lek.

I dialogen deltog barn och boende från närområdet kring möjligheterna för utveckling av lekplatsytan för lek och aktivitet.

Utifrån inkomna synpunkter från dialogen och tillsammans med den kartläggning av platsens förutsättningar som gjorts har finns nu en plan för lekplatsen klar.

Läs mer på haninge.se/lek/lillgarden

Senast uppdaterad: 27 april 2022