Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Lillgårdens lekplats i Tungelsta

Lillgårdens lekplats och aktivitetsyta bjuder in till rörelse och lek. Här kan du testa kroppens och sinnets gränser genom klätterlek, lekhus och gungor eller varför inte prova skaterampen eller kickbike på den asfalterade aktivitetsytan?

Rörelserik gestaltning är bärande ledord för lek- och aktivitetsmiljön i Lillgården. Lekplatsen lockar till rörelse och skapar dynamik i leken.

Här får du möjlighet att testa kroppens och sinnets gränser utifrån din egen nivå av utmaning och ålder. Här finns klätterlek, lekhus och gungor. Det finns en asfaltsyta för bollsport och spontanidrott.

Skateparkens ramper är kombinerade med en större asfaltsyta med bulor. Det finns gott om utrymme för kickbike och vanlig cykel på asfalt och i omgivande naturmark. Asfaltsytan kommer under vintertid att kunna spolas till is för skridskoåkning.

Här finns också sittplatser med grillmöjligheter och även ett utegym.

Planteringarna som omger lekplats och aktivitetsyta har formats efter naturen för att behålla platsens karaktär.

Adress: Lillgårdsvägen

Lillgårdens lekplats

Senast uppdaterad: 9 juni 2023