Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nattugglan får fortsätta

Nattugglan, som erbjuder kommunal barnomsorg på obekväm arbetstid, får fortsätta sin verksamhet tillsvidare. Det står klart efter ett beslut i grund- och förskolenämnden den 22 september. Detta innebär att det gamla beslutet från hösten 2020 om nedläggning upphävs.

Foto: Mostphotos

Nattugglan ligger i förskolan Aspen i centrala Handen och erbjuder barnomsorg kvällar, helger och nätter för barn mellan 1-13 år.

Hösten 2020 beslutade nämnden att Nattugglan skulle läggas ner av ekonomiska skäl och vårdnadshavarna hänvisades till privata alternativ. Men det framkom senare att det fanns brister i en av verksamheterna och därmed uppstod en kapacitetsbrist.

I väntan på ett nytt alternativ beslutade nämnden att Nattugglan skulle få vara kvar till slutet av 2021. Men eftersom inget fullgott sådant finns får nu  verksamheten fortsätta tillsvidare.

Kommunen behöver enligt lag inte erbjuda barnomsorg på obekväm arbetstid men anser att det är viktigt att en sådan finns för de vårdnadshavare som behöver det. Kommunen är mån om att säkerställa att vårdnadshavarna får en omsorg de kan vara trygga med och verksamheten vid Nattugglan bedrivs av en god kvalitet.

Om barnomsorg på obekväm arbetstid

Senast uppdaterad: 23 september 2021