Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Handens nyaste park – Kulturhusparken är klar

Det är skogspartiet bakom Kulturhuset som under vintern och våren har arbetats om till park. Upprustningen av skogspartiet har skett genom en varsam förädling av området med fokus på att stärka upplevelsen av omhändertagen park med vistelsekvaliteter och av ökad trygghet.

Kulturhusparken i Handen Kulturhusparken i Handen Foto: Tomas Södergren

Passa på att besöka Kulturhusparken på ditt nästa besök i Handen. Här finns gott om sittplatser att sitta och njuta av alla vackra blommor på.

Kulturhusparken i HandenKulturhusparken i HandenFoto: Tomas Södergren

Vi har träffat Jesper Johansson som är landskapsingenjör och som har arbetat med omvandlingen av skogspartiet till den parkpärla den är idag.

Jesper, berätta vad du tänker om arbetet med parken?
– Jag tycker att parken blev riktigt bra, ett rejält lyft för platsen. Vi fick ihop helheten på ett bra sätt samtidigt som fokus på vistelsekvaliteter och ökad trygghet bibehölls.

På vilket sätt har ni arbetat med att skapa känsla av trygghet i parken?
– För att skapa en känsla av ökad trygghet i parken har vi installerat en bättre och ändamålsenlig belysning. Framåt så ser vi även till att hålla fri sikt genom parken genom att hålla undan sly och buskage och hålla parken snygg och fin.

Berätta lite grann om vad man finner i parken – växter, sittplatser?
– I den övre delen av parken har vi planterat några olika barrträd samt olika sorters buskar. I den nedre delen återfinns perenner som olika gräs, ormbunkar och blommande perenner. I höst kommer vi att sätta mängder med lök i alla planteringarna i parken. I den nedre delen av parken finns det tre sittbänkar placerade ute i perennplanteringen och i den mellersta delen finns två bänkar. Ytterligare bänkbord kommer att placeras ut på lämpligt ställe i parken.

Kulturhusparken i HandenKulturhusparken i HandenFoto: Tomas Södergren

Till hösten planeras en formell invigning av parken och av ljuskonstverket Återsken av Anna Lidberg som har installerats under upprustningen. Mer information om invigningen kommer längre fram.

Läs mer om Kulturhusparken

Senast uppdaterad: 7 juli 2021