Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Bilfria veckan i grundskolan

Hur många steg kan du ta på en minut? Detta undersöktes, andra typer av stegräknartävlingar genomfördes och mycket annat skoj hände under den bilfria veckan, som var temat i kommunens grundskolor, den 31 maj-4 juni.

Banner för Bilfria veckan Foto: Henrik Engbretzen

Totalt deltog omkring 650 elever i olika typer av gång- och cykelaktiviteter. Dels arrangerade skolorna egna cykelinspirerande aktiviteter som exempelvis walk and talk, dialoger om att cykla säkert och med cykelhjälm, barnen fick rita sin drömcykel och utföra olika typer av stegräknartävlingar.

Dessutom pågick cykelskola där omkring 200 förskoleklasselever deltog, I cykelskolan fick barnen lära sig om cykelns olika delar, de fick träna på vägmärken, lära sig att hitta balansen på cykeln och testa på att cykla på en snirklig cykelbana. Under veckan utfördes också cykelservice på många av barnens cyklar.

Tre av skolorna; Nakterhusskolan, Lötkärrsskolan samt Ribbybergsskolan tilldelades 3000 kr för sitt fina engagemang och bra ordnade aktiviteter under den Bilfria veckan.

Bilfria veckan är en del av projektet Säkra skolvägar som genomförs i Haninge kommun. Läs mer om vårt arbete kring säkra skolvägar

Senast uppdaterad: 7 juli 2021