Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

De är vinnarna av Årets eldsjäl och Årets verksamhet "Idrott för alla"

Ikväll fick vinnarna av de två sista kategorierna i Haninges idrottpriser det glada beskedet. Dario Jovic från Taekwondo klubb Viking är Årets eldsjäl, och IK Södra vann titeln som Årets verksamhet "Idrott för alla".

Vinnarna av Haninges idrottspriser ler glatt mot kameran

De sista kategorierna i Haninges idrottspriser är nu utdelade! Nicole Forslund (L), ordförande idrott- och fritidsnämnden, kom ikväll på oväntat besök till Dario Jovic och IK Södra. Hon levererade de glada nyheterna att de är vinnarna av Årets eldsjäl respektive Årets verksamhet "Idrott för alla". 

Dario Jovic, Taekwondo klubb Viking, är Årets eldsjäl

Nominering: Jag vill nominera en person som förändrat livet för mig och väldigt många unga. Min coach, vän och extra pappa som omfamnade mig när jag anlände till Sverige för många år sedan. Han är hängiven och sympatisk. Arbetar stenhårt för rättvisa och jämställdhet. Många ledare idag vill att sina adapter ska må bra i idrotten och få ut sin fulla potential. Tillskillnad från min coach som utöver det ovannämnda förbereder unga till livet efter/under idrotten. Han lär vikten av ansvar, skyldigheter, respekt och förmågan att fatta egna beslut. Det finns inget pris som kan sätta värdet för hans arbete. Idag är han min vän och kommer alltid vara min mentor och förebild.

IK Södra är Årets verksamhet "Idrott för alla"

Nominering: Föreningen där man lär ut judo med glädje och kvalité för alla utifrån individuella förutsättningar. Som utövare erbjuds man en inkluderande gemenskap med allsidig träning som ger stärkt kroppskontroll, balans, smidighet och självkänsla.

Mer om Haninges idrottspriser

Läs mer om hur nominering, bedömning och beslut har gått till samt kriterier för alla kategorier här. 

Senast uppdaterad: 17 januari 2022