Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Fira in 2022 tryggt och säkert

Även i år blir det ett lite annorlunda nyårsfirande. Fler firar på eget håll och det är viktigare än någonsin att vi är rädda om oss själva och varandra för att inte belasta sjukvården ytterligare. I Haninge kommun krävs tillstånd för att använda fyrverkerier och undantag gäller enbart en viss tid på nyårsafton och valborgsmässoafton. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

Julgran med belysning längs Gudöbroleden i Haninge. Foto: Haninge kommun

Nu drar det ihop sig mot ett nytt år med firande i olika former. Här finner du information om vad som gäller för fyrverkerier i kommunen.  

Det här gäller för raketer under nyår: 

  • Du ska ha fyllt 18 år för att köpa, inneha och använda fyrverkerier. Fyrverkerier som polisen anträffar hos personer under 18 år kommer att beslagtas och förstöras.
  • Inom större delar av Haninge kommun krävs tillstånd för raketer,
  • Inom en del områden krävs tillstånd av polismyndigheten: Haninge centrum/del av Handen samt Handens sjukhus, Västerhaninge centrum, Jordbro centrum, Brandbergen centrum, Vendelsö-Sågen centrum och Tungelsta centrum inklusive det särskilda boendet Ros-Anders gård samt runt de övriga särskilda boendena för äldre enligt följande: Baldersro Plaza, Hanveden, Vallagården, Terrassen, Johanneslund, Villa Gullringen, Villa Tjädern, Hagagården, Vendelsögården, Lillgården och Malmgården.

Här hittar du mer information om vad som gäller för fyrverkerier i Haninge kommun

På Södertörns brandförsvarsförbunds webbsida kan du läsa mer om vad som gäller.

Stöd och hjälp från socialtjänsten under helgen 

Senast uppdaterad: 3 januari 2022