Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vill du ge Haninges unga ett meningsfullt sommarlov?

Under pandemin har många barn och unga fått avstå från aktiviteter och umgänge med jämnåriga. För att skapa möjligheter till ett meningsfullt sommarlov för barn och unga görs nu en extra satsning på sommarlovsaktiviteter. Det innebär att du som ordnar fritidsaktiviteter för barn och unga kan ansöka om extra bidrag inför sommaren.

Collage av olika sporter, basket, paddla kanot, Foto: Detail

Trygghetskommissionen, som består av samtliga partigruppsledare i kommunfullmäktige, har avsatt 17 miljoner kr för trygghetsskapande arbete i kommunen under 2021. Av dessa ska 1,3 miljoner gå till sommar- höst- och jullovsaktiviteter för barn och unga 6 – 18 år. Dessa s.k. lovmedel är fria att söka för föreningar som verkar i kommunen samt för kommunens egna verksamheter.

- Vi vet att det är många som planerar en hemester även i år, säger Linda Peltonen, förvaltningsdirektör på kultur- och fritidsförvaltningen. Den här typen av satsning skapar ytterligare möjligheter till en meningsfull fritid för barn och ungdomar som har sommarlov på hemmaplan.

Ansökningsperioden är 26 april – 14 maj och det finns höga förhoppningar om att det kommer in många ansökningar.

- Vi hoppas att våra föreningar och kommunala verksamheter funderar på hur bidraget kan möjliggöra fler sommaraktiviteter. Kanske finns det även barn och ungdomar som har egna önskemål om vad de vill göra och kan tipsa sina föreningar. Vi vill verkligen att budskapet att det finns pengar att söka sprids i hela kommunen, avslutar Linda.

Allt om hur du ansöker och villkor för ansökan hittar du här

Senast uppdaterad: 7 juli 2021