Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kommer din tonåring att fira valborg?

Valborgsfirandet i Haninge kommer att se annorlunda ut även i år. De traditionella valborgsfirandena är inställda på grund av den fortsatt höga smittspridningen. Vi vet att många ungdomar ändå kommer vilja fira att våren är här. Vi behöver hjälp från dig som tonårsförälder att påminna om restriktionerna samt att minimera riskerna att ungdomar far illa på grund av tobak, alkohol eller droger.

Fyra tonårstjejer står i ring under rosablommande körsbärsträd. En av tjejerna tittar ner i sin mobil. Foto: Mostphotos

Att du som är förälder är viktig råder det ingen tvekan om. I undersökningar har man sett att tonåringar bryr sig om vad föräldrar säger, även om det inte alltid verkar så i stunden. Ett konsekvent nej till tobak, alkohol och droger från föräldrar har visat sig vara en gräns som tonåringar inte bara förväntar sig, utan även drar sig för att passera.

Vi vill därför uppmana dig att ta reda på vad ditt barn ska göra och vilka ditt barn ska umgås med. Prata med andra föräldrar om tider när barnen ska vara hemma. Det är också viktigt att du berättar vad du tycker är okej eller inte kring alkohol och droger.

Tycker du att det är svårt? Läs fakta och råd om alkohol, droger och tonåringar på www.iq.se och www.cannabishjalpen.se

Valborgskvällen i Haninge

Under kvällen fredagen den 30 april har Haninge kommun en samordnad trygghetsinsats tillsammans med föreningensdriven trygghetsvandring och polis. Vi kommer att röra oss ute i kommunen och besöka platser där ungdomar brukar träffas.

Kontakt under kvällen

Om du behöver hjälp eller råd kring ditt barn eller vill lämna tips under kvällen är du välkommen att ringa:

  • Kommunens fältassistenter 08-606 96 60
  • Polisen 114 14 eller 112
  • Socialjouren 020-70 80 03

Fritidsgårdarna

Kommunens fritidsgårdar planerar inga extra aktiviteter under valborg men är öppna som vanligt.

Fritidsgårdarnas öppettider

Trygghetsvandring

Information om den föreningsdrivna trygghetsvandringen

Vi önskar er en trevlig valborgshelg!

Hälsningar från oss som jobbar med det drog- och brottsförebyggande arbetet i samverkan mellan Haninge kommun, Polisen, stiftelsen nattvandring.nu och civilsamhället.

Senast uppdaterad: 7 juli 2021