Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Skateparker, BMX och parkour

I Haninge kommun finns skateparker i Vendelsö, Västerhaninge och Tungelsta. Du kan dessutom testa parkour i Jordbros Höglundaparken och BMX i Sågenparken. På Dalarö finns en kombinerad parkour- och skatepark som är unik i sitt slag då den är utformad ur ett tillgänglighetsperspektiv.

Foto: Mostphotos Foto: Mostphotos Foto: Mostphotos

Dalarö parkour- och skatepark

På Dalarö, intill idrottsplatsen finns en parkour- och skatepark i betong. Men förutom parkour- och skatemöjligheter finns även en basketkorg, klättervägg, utomhustrampolin och en slackline.

Parkourdelen är anpassad för personer med funktionsnedsättning och runt den finns ett par stationer som är anpassade för rullstolsträning.

Här finns något nytt och spännande för alla, såväl nybörjare som för vana utövare, välkommen!

Klicka här för att se på karta


Maxinge skatepark Vendelsömalmsgropen

I Vendelsömalmsgropen hittar du Maxinge skatepark, här kan du träffa kompisar, åka skateboard, BMX-cykel eller kickbike. Skateparken passar både nybörjare och dig som har åkt tidigare. Alla är välkomna! Parken ligger precis bredvid Vendelsömalmsskolan.

Klicka här för att se karta


Skateparken Tungelsta

Skateparken i Tungelsta hittar du i Lillgården. Parken passar framförallt dig som är ny på brädan, men alla är välkomna att åka.


Skateparken Västerhaninge

I Jägartorp, Västerhaninge hittar du också en liten skatepark. Även denna är för nybörjare, men det har sagts att den är lite svårare än den i Tungelsta. 


BMX och parkour

I Sågenparken i Vendelsö hittar du även en liten BMX-bana.

Läs mer om parken här

I Höglundaparken i Jordbro finns en parkourbana.

Här kan du läsa mer om parkourbanan


Pumptrackbanan i Eskilsparken

I Eskilsparken hittar du en pumptrackbana.

Läs mer om pumptrackbanan här

Senast uppdaterad: 19 april 2024