Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Välkommen ut på påsklovet!

Förhoppningsvis bjuder påsken på soligt vårväder och tillfällen till att vistas utomhus. I Haninge kommun finns möjlighet att upptäcka både skog, skärgård, parker och olika typer av utomhusaktiviteter. Inför påsken vill vi inspirera till nya naturupplevelser inom ramen för projektet Luften är fri.

I Haninge kommun är det både enkelt och gratis att ta del av friluftslivet. Just det vill det nationella projektet Luften är fri ta fasta på under 2021, som utsetts till Friluftslivets år. Projektet leds av Svenskt friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket. Projektet syfte är att få fler människor att prova friluftsliv och öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten.

Upptäck konsten

Ett alldeles unikt sätt att upptäcka Haninge och samtidigt komma ut är att ta en konstpromenad. Med hjälp av vår nya konstkarta kan du både motionera och ta del av all den offentliga konst som finns runt om i kommunen. 

Upptäck Rudan

Med hjälp av en ny karta och informationsfolder över området Rudan i centrala Handen kan du lätt hitta nya aktiviteter. Kartan kommer du att hitta vid entrén till Rudan men också på Torvalla, kommunhuset, Kulturhuset i Handen och biblioteket i Brandbergen.

Läs mer om Friluftslivets år och Rudankartan

Senast uppdaterad: 30 mars 2021