Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

All vaccination med Astra Zeneca stoppas tillsvidare

Folkhälsomyndigheten har beslutat om ett uppehåll i användningen av Astra Zenecas vaccin mot covid-19 tills den Europeiska läkemedelsmyndighetens utredning om misstänkta biverkningar är klar.

En spruta med vaccin mot covid-19 Foto: Mostphotos

Folkhälsomyndigheten har publicerat följande nyhet med beskedet:

Astra Zenecas vaccin pausas som en försiktighetsåtgärd i väntan på EMA:s utredning

Därmed pausas all vaccination av Astra Zenecas vaccin tillsvidare i Region Stockholm. VaccinDirekt har lämnat återbud till de personer som är uppbokade för vaccination med Astra Zenecas vaccin under tisdag 16 mars, onsdag 17 mars och torsdag 18 mars. Ytterligare besked kommer att komma från regionen under veckan direkt då vi har mer information. 

Vaccinationerna i fas 1 och fas 2 fortsätter, men utan Astra Zenecas vaccin, vilket innebär en långsammare genomförandetakt. 

Läs mer i Region Stockholms nyhet Folkhälsomyndigheten pausar vaccinering med Astra Zeneca – inväntar besked från Europeiska läkemedelsmyndigheten

Information från Folkhälsomyndigheten

Information från Folkhälsomyndigheten till dig som de senaste 14 dagarna vaccinerats med Astra Zenecas vaccin mot covid-19.

Länk till nyheten från Folkhälsomyndigheten finns här

Senast uppdaterad: 17 mars 2021