Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vaccination mot covid-19 är genomförd på samtliga äldreboenden

Den 5 februari blev vaccinationen mot covid-19 klar på samtliga vård- och omsorgsboenden i Haninge kommun både inom kommunal och privat regi. Det innebär att alla äldre som bor på vård- och omsorgsboenden och som tackat ja till vaccinering nu har fått de två doserna vaccin mot covid-19.

Äldre kvinna får en spruta i armen Foto: Mostphotos

De som flyttar in på vård- och omsorgsboendena och inte är vaccinerade kommer att erbjudas vaccinationer på Region Stockholms uppsamlingstider.

- Det känns väldigt bra att vi är klara med vaccinationerna på våra vård- och omsorgsboenden, det är en viktig milstolpe. Det var självklart frivilligt att ta vaccinet och intresset har varit stort att delta, säger Siw Lidestål, social- och äldredirektör i Haninge kommun.

Personer som har hemtjänst erbjuds också vaccinering nu men den sker inom primärvården och då främst ute på vårdcentralerna.

- Det känns bra att vi har kommit en bit på vägen med vaccinationerna även bland andra grupper. Jag hoppas nu att det är många som vill ta vaccinet så att vi kommer ur denna segdragna pandemi. Samtidigt måste vi fortsätta att vara försiktiga och följa basala hygienrutiner och hålla avstånden, säger Siw Lidestål.

Vaccinationer av prioriterad personal pågår

Region Stockholm fortsätter vaccinera prioriterad personal inom vård och omsorg runt om i länet. Processen fortlöper enligt plan och viljan att vaccinera sig är hög.  Det är företaget VaccinDirekt som utför vaccinationerna. Bland annat  genomförs det vaccinationer i de tillfälliga vaccinationslokalerna på Riksäpplet i Handen. Det finns också möjlighet till vaccination runt om i länet och medarbetarna får vaccinera sig där det finns tider som passar.

Om du ingår i prioriterad personalgrupp för vaccinering och inte har fått information om hur du bokar tid ska du omgående kontakta din närmsta chef. Den som ingår i en prioriterad personalgrupp och behöver information om tidbokning bör omgående kontakta sin närmaste chef. Endast bokade vaccinationer utförs och intyg från arbetsgivaren ska visas upp som bekräftar att man ingår i den prioriterade gruppen.

Senast uppdaterad: 8 februari 2021