Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Information om hemtjänstens flyttar

Haninge kommuns hemtjänst i egen regi har planerat att göra flyttar utav verksamheternas lokaler. En del tillfälligt och en del permanent. Planeringen har gått lite fort vilket har fört med sig en del kritik och vi kan konstatera att processen inte har gått helt rätt till och väljer därför att göra om och göra rätt. Social- och äldreförvaltningen kommer nu med ett förslag av flyttar av hemtjänstlokaler där vi genomför risk- och konsekvensanalyser och samverkar med fackliga parter innan beslut.

En hemtjänstbil står parkerad utanför ett hus. I husets fönster syns en äldre och en yngre kvinna. Foto: Fredrik Hjerling

Det här är förslagen för respektive del av hemtjänsten:

Handens hemtjänst och Natt och stöd
Handens hemtjänstlokal som idag ligger på Rudsjöterrassen intill pendeltågsstationen kommer att flytta till bättre anpassade lokaler på Hantverkarvägen. 

Förslaget är att flytten kommer att ske 16 mars.

Innan beslut tas genomförs risk- och konsekvensanalys och samverkan med fackliga parter.

Västerhaninges hemtjänst
Västerhaninges hemtjänstlokal kommer att evakueras tillfälligt till de lokaler som Handens hemtjänst har idag på Rudsjöterrassen som ligger nära Handens pendeltågstation. Nuvarande lokal ska rivas inom kort och därför måste ny lokal tas fram. Arbetet pågår med att hitta en den i området där kunderna bor. Det kommer att tas fram underlag för var lokalen ska vara.

Förslaget är att evakueringen kommer att ske till Handen 22 mars.

Innan beslut tas genomförs risk- och konsekvensanalys och samverkan med fackliga parter på den tillfälliga flytten.

Brandbergens hemtjänst
Brandbergens hemtjänstlokal var tidigare planerad att flyttas till Hantverkarvägen under mars månad. Den flytten är nu stoppad. Nuvarande lokal har brister och syftet att flytta till mer ändamålsenliga lokaler kvarstår. Ytterligare utredningsarbete, risk- och konsekvensanalys och samverkan med fackliga parter måste göras innan någon förändring kan genomföras.

Senast uppdaterad: 18 februari 2021