Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninges pedagoger hyllades vid prisceremoni

Under fredagen den 26 februari delades de pedagogiska priserna ut i Haninge kommun. I sammanlagt nio kategorier korades totalt 16 vinnare på olika skolor ute i kommunen. På plats fanns utbildningsdirektör Henrik Lindh, gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Maria Fägersten och grund- och förskolenämndens ordförande Tobias Hammarberg för att dela ut priser och hylla Haninges pedagogiska stjärnor.

Fotografi med Grund- och förskolenämndens ordförande Tobias Hammarberg, utbildningsdirektör Henrik Lindh och Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Maria Fägersten. Grund- och förskolenämndens ordförande Tobias Hammarberg, utbildningsdirektör Henrik Lindh och gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Maria Fägersten. Foto: Jeanette Tano.

De pedagogiska priserna i Haninge kommun är en mångårig tradition som varje år lyfter fram de som utvecklat verksamheten på en förskola eller skola på ett alldeles särskilt sätt. Elever, medarbetare, chefer eller allmänheten nominerar sina favoriter i nio olika kategorier. Juryn, som består av ledningsgruppen på utbildningsförvaltningen, utser vem eller vilka som får ta emot utmärkelserna.

-        De här priserna är väldigt viktiga för att hylla våra medarbetare för den otroliga insats de gör för alla barn och elever. Jag tror utmärkelserna är extra viktiga för organisationen efter ett år där alla slitit med att på olika sätt ge Haninges barn och elever en bra skolgång, trots stora utmaningar kopplade till pandemin. Vi är stolta och imponerade över alla medarbetares arbete under det gångna året och idag särskilt stolta över våra pristagare, säger Henrik Lindh, utbildningsdirektör Haninge kommun.

I år är följande 16 vinnare i 2020 års pedagogiska priser:

Kategorin för Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag - förskola
Güler Akdag  på Lilla Rudan Pysslingen förskola

Motivering: Med ett brinnande engagemang för varje  barn och familj ser Güler Akdag till att alla barn på förskolan känner sig trygga och ges möjlighet att växa. Hon ser varje barn med stor tro och kompetens och välkomnar alla med glädje och öppna armar. Hon är en färgstark person med ett hjärta som lämnar plats åt alla som behöver henne.

Kategorin för Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag - grundskola, grundsärskola F-6
Jessica Raab på Muskö skola

Motivering: I sitt uppdrag ger Jessica Raab allt och lite till för att fånga varje enskild elev i deras lärande. Genom sin trygga personlighet och genom sina kunskaper om anpassningar, stöd och lågaffektivt bemötande har Jessica vänt en orolig klass till en klass präglad av studiero. Hon ser till att alla elever lyckas. ” Hon är värd detta pris och alla andra priser, alla behöver en Jessica i sitt liv”.

Kategorin för Skicklig pedagog grupp eller arbetslag fritidshem - grundskola,  grundsärskola
Ava Demirovic på Höglundaskolan

Motivering: Ava sätter barnens intressen och behov i första rum och genom tillit och förtroende väcker hon en nyfikenhet, lust och motivation hos eleverna.  Förutom att Ava är en fantastisk fritidspedagog med stor tro på alla elevers förmåga är hon en fantastisk kollega.

Kategorin för Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag inom grundskola, grundsärskola 7-9
Jennie von Bargen på Söderbymalmsskolan

Motivering: Jennie von Bargen är en engagerad lärare som med entusiasm möter alla elever i deras lärande. Hon är en tillgänglig och uppskattad mentor som både stöttar och peppar eleverna för att de ska lyckas. Jennie ser alla elever. Det är tydligt att Jennie älskar sitt jobb och sina elever.

Kategorin för Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag - gymnasie-och vuxenutbildningen, gymnasiesärskola, särskild utbildning för vuxna
Halvtidsmentorerna på Barn- och fritidsprogrammet – Fredrika Bremer - Sara Olausson, Ulla-Lena Nielsen och Joakim Gustafson

Motivering: För halvtidsmentorerna på Barn- och fritidsprogrammet är elevfokus det viktigaste och de säkerställer att alla elever blir bemötta och utmanande där de själva befinner sig. De har ett ständigt fokus på att utveckla sitt uppdrag och sig själva. Trygghet, engagemang och relationsbyggande är ledord för halvtidsmentorerna.

Kategorin för Skicklig pedagogisk ledning och utveckling
Skolledningen på HagaLyckebyskolan - Andreas Hass, Annica Linton, Rose-Marie Öberg, Åsa Ferm och Eva Alpedal

Motivering: Skolledningen på HagaLyckebyskolan har på ett fantastiskt sätt peppat och stöttat skolans lärare under ett omtumlande år. Med stor förståelse och ett enormt engagemang har det motiverat och inspirerat skolpersonalen att med glädje försätta sitt värdefulla uppdrag på skolan. En skolledning som via kompetens, lyhördhet och lösningsfokus skapar en enorm teamkänsla som driver skolans personal framåt mot gemensamma mål. 

Kategori för Bästa innovatör & entreprenör
Marcus Carlsson  Elevassistent på HagaLyckebyskolan

Motivering: Årets innovatör och entreprenör är Marcus Carlsson, elevassistent på HagaLyckebyskolan. Han bjuder in till roliga övningar och lekar. Han är en mycket uppskattad person som genom lekfullhet och kreativitet bidrar med mycket glädje.

Kategorin för Bästa förskolerestaurang/skolrestaurang/kök
Hamdiye Ciftci på Vendelsögårds förskola

Motivering: Hamdiye Ciftci lagar mat i världsklass och ser till att både barn och pedagoger får en så bra dag som möjligt.  Omtanke och kärlek präglar hennes inställning och för henne är  ingenting omöjligt,  hon är hjärtat på Vendelsögårds förskola. 

Kategorin för Bästa miljöarbete
Jessica Fernlund och Caroline Ottebjer - Raoul Wallenberg 2

Motivering: Jessica Fernlund och Caroline Ottebjer arbetar på att kreativt sätt för att göra barnen miljömedvetna. Genom deras fågel ”Åke” har barnen lärt sig hur viktigt det är att alla tar ansvar för miljön och naturen.

Ett stort grattis till alla pristagare och nominerade!

Senast uppdaterad: 1 mars 2021