Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninges företagare tilldelas priser och virtuella applåder

Årets digitala evenemang för företagare i Haninge – Företagardagarna bjöd på både inspiration, möten, dialog och tid för reflektion. Eva Bodin, vd för Polarbröd delade med sig av sina erfarenheter av att leda i kris och flera företag har fått berätta hur de har ställt om. Trots pandemins utmaningar har flera företagare blomstrat i Haninge därför prisar vi nu dessa under Företagardagarna.

Bildkollage som visar delar av Haninges företagare och utbud Foto: Haninge kommun

Årets Företag – PEBODA AB

Juryns motivering:

PeBoDa har visat stort engagemang i att utveckla sitt företag och sin verksamhet, har visat stort ansvar gentemot kunder och leverantörer. Bolagets ledare har genom kreativitet och innovation förädlat sin verksamhet. Företaget har funnit i Haninge kommun sedan mitten på 1980 talet och varit ett familjebolag ända sedan start. Bolaget har uppvisat god långsiktig lönsamhet och stabilitet och varit en trogen arbetsgivare för många under åren.

Årets Företagare delas ut av organisationen Företagarna i samarbete med kommunen.

Årets Eldsjäl – ICA Nära Haninge

Juryns motivering:

Vinnaren har under många år varit en inkluderande arbetsgivare som gett Haningeungdomar en chans att växa i yrkeslivet.

Det har skett genom ett väl utfört handledarskap med tydlig och ärlig återkoppling till individen, som lett till många anställningar i verksamheten.

Årets eldsjäl delas ut av kommunen.

Årets UF företag – LifeLine UF

Juryns motivering:

Årets unga företagare har tagit fram en enkel produkt som synliggjort en viktig och livsavgörande fråga. Affärsidén är skalbar och framtagen med ett hållbarhetsperspektiv.

Juryn ser stor potential för UF-företaget och ser fram emot att ta del av deras fortsatta resa!

Årets UF-företagare delas ut av kommunen i samarbete med SEB och UF-stockholm.

Årets Nyföretagare – Horsfjärdens Vandrarhem, Jennie Ter-Borch

Juryns motivering:

Årets Nyföretagare har förverkligat sin dröm genom att starta och driva sitt eget företag inom turistbranschen. Horsfjärdens Vandrarhem gör det möjligt för både privatpersoner och företag att använda sig av deras tjänster under hela året. På ett förträffligt sätt har hon skapat ett hållbart företag som har genererat många kunder trots dessa svåra tider. Hon har siktet inställt på att bli en framgångsrik företagare, och kommer då också att vara en god förebild för andra och nya företagare.

Året Nyföretagare delas ut av Nyföretagarcentrum Haninge Nynäshamn i samarbete med kommunen.

Senast uppdaterad: 9 mars 2021