Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Fler digitala chefsutbildningar

Corona-pandemin har lett till snabba förändringar och nya utmaningar i våra verksamheter. Detta gäller även för oss inom HR där vi fått tänka om gällande våra fysiska utbildningar. Chefsutbildningar fyller en viktig funktion för att utveckla kompetens och förutsättningar att lyckas i uppdrag som ledare.

Datorskärmsvy över digitala utbildningar Foto: Haninge kommun

När pandemin kom kunde vi inte längre ses fysiskt för att utbilda och utveckla chefer i Haninge kommun. Därför har vi fått tänka kreativt och utveckla nya sätt.

Lead Forward

Utvecklingsinsatsen Lead Forward riktar sig till chefer som vill utveckla sitt ledarskap tillsammans med sina medarbetare. Utbildningen har under senvåren genomförts helt digitalt, via teams. Deltagarnas feedback har varit överhängande positiv och många upplever att det har känts både effektivt, modernt och givande att genomföra utvecklingsinsatsen digitalt – och vi på HR håller med.

Nu kan du som chef anmäla dig till en ny omgång av Lead Forward digitalt, datum och information om hur du anmäler dig hittar du i här.

iKnow

Ytterligare en utbildning har lanserats som heter iKnow, en digital utbildningsplattform som erbjuder över 400 utbildningsfilmer som omfattar det mesta som rör chef- och ledarskap. Detta innebär att alla kommunens chefer kan ta del av filmerna precis när som helst. Utbildningen är tillgänglig både via dator och telefon.

Inom HR vidareutvecklar vi kommunens egna utbildningar och där kommer utbildningsfilmer att utgöra ett viktigt komplement för att fördjupa lärandet. Utbildningen i arbetsrätt samt arbetsmiljö är exempel på utbildningar som nyligen genomförts innehållande digitalt material. 

Vi lär oss tillsammans

Att tänka om och tänka nytt i hur vi utbildar och utvecklar chefer i kommunen är en rolig utmaning. Vi utvärderar tillsammans med kursdeltagarna för att hela tiden lära oss och bli ännu bättre.

 Nyfiken på kommunens chefsutbildningar och utvecklingsinsatser?

Senast uppdaterad: 21 september 2020